Jaro Polaček predstavil 37 kandidátov na poslancov mesta Košice

Polacek, Polaček, Lesňak, lesnak, Novotný, novotny, Bašistová, basistova, jaropolacek, kosice, košice, kandidatka na primatorku, jaro polacek, voľby, volby, fungujuce kosice, primátor, primator, KDH, SaS, OĽaNO, NOVA, SMK

Silná pravicová koalícia pre Fungujúce Košice

Na Hlavnej ulici pri Štátnom divadle v Košiciach sa predstavila široká občianska a pravicová koalícia, zložená z nezávislých osobností, košických aktivistov a politických strán SaS, KDH, SMK-MKP, Nova a OKS. Táto koalícia podporuje na funkciu primátora Košíc Jaroslava Polačeka a 37 kandidátov na poslancov mesta.

„Ide o ľudí, ktorí sú pripravení podporovať nielen mňa, ale aj vyhrať tieto voľby. Sme pripravení pomôcť nášmu mestu a vytvoriť vďaka spoločnému projektu Fungujúce Košice. Spojili sme sa, aby sme zastavili provízny systém a posunuli naše mesto Košice na úplne inú úroveň samosprávy a jej služieb pre obyvateľov.“ uviedol Jaroslav Polaček pre novinárov.

Vyhlásenie pokračovalo príhovorom Karola Labaša, ktorý zastupoval košických aktivistov a nezávislé osobnosti: „Nielen voličom, ktorí prestali veriť strane SMER-SD, ponúkame čitateľného odporcu politiky SMERu a jedného z najaktívnejších mestských poslancov, konajúcich v prospech ľudí. Jaro Polaček je ako jediný schopný, s podporou poslancov koalície, ukončiť čo najmenej bolestne kauzu a zavŕšiť odchod EEI z Košíc.Jaroslav Polaček doplnil, že aktívne a transparentné riešenia plánujú aj pri iných kauzách súčasného vedenia mesta a provízneho systému, ako sú predaj spoločnosti KOSIT, či podozrivé schvaľovanie developerských projektov.

Ďalší predstavitelia politických strán vo svojich príhovoroch ocenili spoluprácu pravicových strán v Košiciach, vytvorenie širokej koalície s košickými aktivistami a nezávislými osobnosťami.  Politické strany a kandidáti na poslancov sa plne hlásia ku všetkým cieľom a víziám programu Fungujúce Košicea budú ich presadzovať aj ako zvolení poslanci mestského zastupiteľstva.

Polaček: Ide o veľa, nie je čas na experimenty

„Projekt Fungujúce Košice prináša pre naše mesto transparentné riešenia a systém, ktorý z Košíc vytvorí moderné, otvorené a zelené mesto. Riešenia spočívajúce vo využití každého eura z rozpočtu, čo by bolo pod neustálou verejnou kontrolou a dozor nad tým, aby boli peniaze investované tam, kde je to naozaj potrebné pre zlepšenie kvality životakaždého obyvateľa.“Uviedol Jaro Polaček a dodal: „Všetci sme sa spojili, aby sme Košičanom ukázali a ponúkli relevantnú alternatívu do budúcnosti. Nie je čas na experimenty. Voľby sú jednokolové a o vážnosti svedčí aj fakt, že sa objavilo množstvo „nezávislých“ protikandidátov z jedného dňa na druhý u ktorých prevládajú záujmy znížiť spoločnému projektu potenciál.

O tom, že ide naozaj o veľa sa zhodli aj politológovia, ktorí favorizujú za víťaza Polačeka. Práve Polaček, je podľa nich schopný poraziť v týchto komunálnych voľbách politiku SMER-u.