Raši dáva EEI "odtiahnuť" z parkovania v Košiciach

Raši, EEI, ukončenie, Košice, Polaček, Gibóda, primátor

Košice, 12.2.2018. Na dnešnom rokovaní mestského zastupiteľstva poslanci mesta Košice schválili návrh na vyhodenie spoločnosti EEI z Rezidentských zón parkovania č. 1 - 10.

Občianski a nezávislí poslanci mesta Košice Jaroslav Polaček a Marcel Gibóda, ktorí spoločnosť EEI dlhodobo kritizujú však upozorňujú na riziká schváleného postupu. "Kolegovia poslanci schválili primátorovi kompetenciu vyrokovať odchod EEI z mesta Košice so vztýčenou hlavou. Nič iné totiž nemôžeme čakať od primátora, ktorý spoločnosť obhajoval až do novembra 2017, než mu prehrala voľby na predsedu VÚC." konštatovali.

Aby sa tak nestalo, žiadali, spolu s ďalšími poslancami doplnenie informácii, materiálov a analýz tak, aby sa poslanci vedeli transparentne a kvalifikovane rozhodnúť. "To či EEI odíde v roku 2022 alebo v roku 2018 nič nemení na fakte, že mesto Košice nemá pripravené alternatívy, čo sa stane deň po tom. Rovnako, poslanci a najmä tento primátor nemajú ani šajnu, či zóny fungujú alebo nie a do akej miery." vyjadril sa poslanec Gibóda. 

"Primátor Raši od roku 2012 obhajoval parkovaciu firmu EEI a zmluvu s ňou. Dnes si idú primátor a poslanci nohy dolámať aby sa jej zbavili. Nik však nechce vidieť a riešiť, že už uzavretie pôvodnej zmluvy zo strany primátora Rašiho bolo v rozpore so zákonom. A presne tohto primátora posielame vyjednávať odchod EEI. To aké škody jeho vyjednávanie ešte mestu a jeho obyvateľom prinesie ukáže len čas a podrobná analýza." uviedol poslanec Jaroslav Polaček, s poukazom na nefunkčnosť systému EEI.

Poslanci tak poukázali aj na vystúpenie zástupcu náčelníka mestskej polície, ktorý poslancom predstavil "ne"fungovanie a "ne"kompatibilitu systému EEI so systémom mestskej polície.