Primátorovi: Prestaňte klamať, manipulovať a zavádzať Košičanov!

Raši, klamár EEI, Polaček, primátor, Košice, Nezaplatím, Burdiga, aktivisti, poslanci

Primátor mesta dlhodobo klame, porušuje zákonom predpísaný sľub primátora, pričom sa neštíti organizovať celoplošné aktivity proti obyvateľom. Na manipuláciu s verejnou mienkou je skutočný odborník, hlavne ak ide o biznis pre priateľov svojich známych.

Aktivisti takmer tri mesiace dennodenne upozorňujú na nefunkčnosť systému, pričom svoje podnety dopĺňajú stanoviskami odborníkov.  Po dlhom mlčaní sa za posledný týždeň z aktívnych obyvateľov, ktorí obhajujú pravdu a spravodlivosť, stali na základe premysleného marketingu mesta ponižovaní radikáli, vykreslení ako ľudia, ktorí tolerujú vandalizmus a podľa slov Rašiho aj smrť. Elegantný spôsob, ako zainteresovať do biznisu aj štátnu políciu, ktorá spúšťa skutočné policajné manévre, aby vyvolala v nezainteresovaných strach a odradila ľudí, ktorí sa chystajú sledovať mestské zastupiteľstvo 12. septembra na magistráte mesta.

Držte hubu a krok

Začalo to drobnými klamstvami, kedy si prvý muž mesta vymyslel petície na svoju obhajobu, následne zmaril zákonom garantovanú poslaneckú kontrolu a odmietol diskusiu na preverenie funkčnosti parkovacieho systému. Dnes sa už nikto ani len nepozastaví nad tým, že primátor - aby zmiernil napätie - protizákonne vyzýva obyvateľov, policajné zložky a úradníkov k porušovaniu platného nariadenia o parkovaní. Pri ohýbaní zákonov bez hanby zablokoval návrhy, ktoré obyvatelia pripravili.

Vymyslená deklarácia proti násiliu z dielne EEI podporovaná primátorom je priznaním, že sa mesto nevie účinne vysporiadať s ničením majetku a vandalizmom. A to je jeden z mnohých dôvodov, kedy musí mesto reagovať, nie však naháňaním podpisov na zavádzajúce deklarácie, ktorých úlohou je škandalizácia obyvateľov, ale zákonom stanoveným postupom.

Kde nie je vôľa tam je biznis

"Našou povinnosťou je napraviť a nie tolerovať protizákonný stav. My nie sme povinní dávať druhú šancu podnikateľom z EEI, ktorí nezvládajú podnikanie, porušujú zmluvu, zákony a všeobecne záväzné nariadenia. Našou povinnosťou ako poslancov má by na základe zákonných ustanovení zrušenie VZN, pretože dochádza k zjavnému všeobecnému ohrozeniu a  škodám na majetku, ktoré mesto Košice výnimočne priznáva.", uviedli poslanci Polaček a Gibóda

"Eštebácke praktiky, vypočúvanie, zastrašovanie, ale aj údajne „čisté návrhy“ z radov bývalých opozičných poslancov, dohodnuté v uzavretých kanceláriách s cieľom zachovať biznis, nás len utvrdili,  že v Košiciach sú záujmy obyvateľov nepodstatné. Ak sa poslanci neboja ľudí a nie sú poprepájaní tajnými dohodami a darmi, tak budú súhlasiť so zaradením bodu, ktorým zastavíme nezákonné konanie a rozkrádanie hodnôt, ktoré budovali naši starí rodičia." na záver dodal Polaček.