Jarovi Polačekovi povedali áno aj Sme rodina - Boris Kollár a NOVA

Jaro Polaček, KDH, SaS, OĽaNO, Sme rodina, NOVA, primátor, Košice, polacek kosice

Kandidátovi na primátora Košíc Jarovi Polačekovi dnes vyjadrili podporu ďalšie dve politické hnutia a to SME RODINA - Boris Kollár a NOVA. Pridali sa tak k SaS, OĽaNO a KDH a Košickým aktivistom, ktorí svoju podporu tomuto kandidátovi oznámili pred dvoma týždňami.

Na tlačovom brífingu bol prítomný predseda hnutia NOVA a zároveň poslanec NR SR Gábor Grendel. Hnutie SME RODINA - Boris Kollár zastupoval ich podpredseda pre regióny Jozef Vašuta. Ten vyzdvihol spoločný postup partnerov a uviedol, že ich hnutie do koalície vstupuje aj s niektorými témami, ktorými chcú prispieť k Fungujúcim Košiciam. 

Gábor Grendel sa vo svojom príhovore zameral na podporu novej generácie politikov: „Už minuloročné voľby do orgánov samosprávnych krajov ukázali, že v našej krajine existuje obrovská túžba po zmene. Košice sú jedným z najlepších príkladov. Som presvedčený, že tento trend potvrdia aj voľby primátorov a starostov. Slovensko potrebuje novú generáciu politikov v samospráve, o ktorú sa budúca vláda bude môcť oprieť. Držím palce Jarovi Polačekovi, aby bol jedným z nich.”

Jaroslav Polaček si podporu oboch hnutí veľmi váži. „Som rád, že ma podporili všetky parlamentné opozičné strany a hnutia. Naďalej sa k nim pridávajú ďalšie osobnosti, nezaradení poslanci NR SR i občianski aktivisti, ktorých v našom meste zastupujú Henrich Burdiga, Ladislav Lörinc, Karol Labaš alebo Ladislav Rovinský. Vytvára sa tak silné zoskupenie ľudí, ktorí chcú spolu so mnou zabojovať o Fungujúce Košice, čo si veľmi cením."

Doplňujúce informácie:
PRESS / FOTO / TRANSPARENTNÝ ÚČET

SPOLOČNÉ VYHLÁSENIE PODPOROVATEĽOV JARA POLAČEKA

Účastníci dnešnej tlačovej konferencie vydali spoločné vyhlásenie, v ktorom zdôraznili, že v jednokolových komunálne voľby nie je priestor na experimenty.  Ako príklad uviedli nedávne voľby do orgánov samosprávnych krajov, kde sa kandidátom zjednotenej opozície podarilo obsadiť väčšinu postov predsedov krajov a získať silné pozície v krajských zastupiteľstvách.

„Nechceme trieštiť svoje sily. Naprieč celým občianskym a politickým spektrom sme sa spojili do jednej širokej koalície. Našim spoločným cieľom je zastavenie rozkrádania a stagnácie mesta Košice pod jeho súčasným vedením. Verejnosť hodnotí veľmi pozitívne nielen hlavnú myšlienku predvolebnej kampane Jara Polačeka „Zabojujme o fungujúce Košice", ale aj spájanie sa programovo a hodnotovo blízkych zoskupení. To nám dáva množstvo energie do ďalšej spoločnej práce v prospech obyvateľov nášho mesta. Naša spoločná platforma chce priniesť do metropoly východu svieži politický vietor a najneskôr do konca mesiaca predstaviť aj spoločnú kandidátku na poslancov do Mestského zastupiteľstva. My všetci chceme vrátiť Mesto Košice späť občanom. Tí si zaslúžia kvalitnejšie fungovanie samosprávy vo všetkých oblastiach, než ho zažívali posledných takmer osem rokov. Veríme, že silné zoskupenie opozičných politikov a občianskych aktivistov na tejto kandidátke si nájde aj veľkú dôveru u Košičanov. Vyzývame aj ďalšie strany, ktorým záleží na Fungujúcich Košiciach, aby sa k nám pridali a dokázali sme aj s ich podporou túto víziu zaviesť do praxe.“

KTO JE JARO POLAČEK?

Jaro Polaček (41), ktorý ide do volieb na primátora Košíc ako nezávislý kandidát s podporou občianskych aktivistov a politických strán, pôsobí vo verejnom živote takmer desať rokov. V ostatných rokoch patrí k najväčším kritikom súčasného vedenia mesta Košice prezentovaným dlhoročným primátorom Richardom Rašim, najmä pokiaľ ide o systém plateného parkovania v meste súkromnou spoločnosťou EEI. Vždy sa snažil upozorňovať na problémy a otvárať témy, ktoré v súčasnosti aj vo vzdialenej budúcnosti ovplyvnia životy Košičanov. V roku 2014 bol zvolený za poslanca Mestského zastupiteľstva v Košiciach. V novembri 2017 získal v obvode Košice I najviac hlasov vo voľbách do zastupiteľstva Košického samosprávneho kraja (KSK), kde sa stal predsedom Klubu nezávislých poslancov KSK.

(celá tlačová správa pdf)

Doplňujúce informácie:
28.05.2018 TS: Jaroslav Polaček ohlásil kandidatúru na primátora Košíc