Ak prídeme o podiel v Kosite, Boh nás ochraňuj!

Kosit a EEI, privatizácia Košice, polaček, primátor, Raši

I napriek tomu, že primátor s nami dlhodobo odmieta komunikovať, vyzývame ho, aby už konečne začal pracovať! Mal by odpovedať občanom a zvážiť, či riadiť druhé najväčšie  mesto na Slovensku chce a vie. Riadiť mesto nie je len strihať pásky, tancovať na plesoch a obviňovať kritikov. Je to zodpovednosť, ktorú nezvláda a je to aj láska k mestu, ktorú pred nami hrá, ale nepozná. 

Alebo už myslí len na to ako sa "zašijete" na KSK? Pýtajú sa nezávislí poslanci. (obr. vyhradené parkovacie miesto Palárikova)

EEI a sneh

Ak má EEI k dispozícii štyri nakladače, koľko týždňov budú Košičania ešte čakať na čisté parkoviská? Pán primátor, prosím oznámte Košičanom reálny termín upratania parkovacích miest v zónach! Ako dlho budete tolerovať klamstvá EEI o upratanom meste? Pýtajú sa nezávislí poslanci.

Rastislav Trnka: "Primátor naozaj čaká na jar... A stále sa mu zdá zmluva s EEI, ktorú navrhol výhodná, neuveriteľné! Primátor by mal konečne vysvetliť, či fakt milujete Košice alebo len peniaze pochádzajúce od Košičanov?"

Jaroslav Polaček: "Upratať parkovisko Merkúr od snehu neznamená odpratať okolie parkovacieho automatu, aby sa EEI ľahšie vyberali peniaze. A už vôbec to neznamená zazmluvniť neschopnú firmu a nechať občanov, dokonca aj invalidných, aby si platili a samy a aj pratali." 

KOSIT a sneh

Pán primátor si asi myslí, že Kosit zvládol upratať celé mesto. Nevšimol si koľko ciest v správe mesta nevidelo zimný pluh. Nevšimol si, koľko chodníkov, medziblokových a účelových komunikáciu je zapadnutých snehom, pritom prešli takmer dva týždne od sneženia. Preto sa Polaček pýta: "Čo robia nominanti mesta Košice v tejto firme okrem toho, že ju chcú predať? Ako nás zastupujú Vaši nominanti za mesto Košice v tejto firme Martin Petruško a Juraj Slafkovský v predstavenstve firmy? Čo urobil pre kvalitu a fungovanie Ján Jakubov v dozornej rade Kositu?" R. Trnka: "Kde je teraz to vysmiate slniečko, ktoré spolu s nami mení Košice?"

Zimná údržba, ale aj zanedbaný vývoz odpadu je len trpkou ukážkou výsledku práce týchto ľudí, ktorí majú hájiť ale nehája záujmy mesta. Ak by v štruktúrach tejto firmy pôsobili profesionáli so záujmom o mesto Košice, nikdy by nedošlo k príprave predaja 29% podielu v Kosite a služby by fungovali. Polaček: "Naozaj je mi veľmi trápne vysvetľovať obyvateľom Košíc, že primátor a „jeho ľudia“ chronicky ignorujú záujmy Košíc a len hľadajú spôsoby ako privatizovať verejný priestor a služby."

Prišli sme o parkoviská a vidíme v réžii EEI ako to dopadlo. "To čo urobili s parkoviskami, chcú dokonať aj s odpadom a údržbou mesta. Najskôr nerobia nič, potom to predajú alebo prenajmú súkromníkovi. A najsmutnejšie je, že je to s úmyslom a zámienkou, ako to mesto nevie robiť - katastrofa." pripomína Trnka.

 
"Ak prídeme o podiel v Kosite, Boh nás ochraňuj! Pretože o prepojení Kositu s EEI a ich ľuďmi, sa už toho popísalo...," na záver dodali poslanci