Aj SMK podporila primátorskú kandidatúru Jara Polačeka

Polaček, SMK, KDH, SaS, primátor, Košice, Lesňak, Novotný, kampaň, Sme rodina, OľaNo, Matovič, Nova, Jaro Polaček
Nezávislému kandidátovi na primátora Košíc Jaroslavovi Polačekovi dnes deklarovala podporu ďalšie opozičná strana SMK-MKP. Podľa okresného predsedu Jozefa Filipka už dlhodobo spolupracuje s pravicovými stranami v Košiciach. Preto sa rozhodli pridať k tým, ktorí ho podporujú. 
 
„Pán Polaček nás presvedčil nielen svojou predchádzajúcou prácou v prospech obyvateľov mesta, ale aj dlhodobým poukazovaním na problémy, ktoré trápia Košičanov. Ich riešenia, ktoré má vo svojom programe Zabojujme o Fungujúce Košice, oslovili aj našu členskú základňu a mnohých našich sympatizantov. Máme záujem presadiť aj niektoré naše ciele do spoločného programu. Napríklad ide o záväzok postaviť za štyri roky stovky nových parkovacích miest po celom meste, zvýšiť bezpečnosť občanov na verejných priestranstvách a ich lepšie udržiavanie. Dôležité je aj zníženie byrokracie a pružnejšie vybavovanie problémov občanov na magistráte.  Blížiace sa komunálne voľby sú len jednokolové, a preto v nich nie je priestor na experimenty. Veríme, že aj naša podpora prispeje k tomu, aby vo vedení mesta prišlo k zmene, ktorú si želajú občania Košíc,“ uviedol okresný predseda SMK-MKP v Košiciach Jozef Filipko.
 
SMK sa tak pridala k stranám SaS, OĽaNO, KDH, SME RODINA - Boris Kollár, NOVA a Košickým aktivistom, ktorí svoju podporu Polačekovi vyjadrili už v predchádzajúcich týždňoch.

Doplňujúce informácie:
PRESS / FOTO / TRANSPARENTNÝ ÚČET
 
„Som rád, že moje myšlienky a tézy volebného programu nachádzajú čoraz väčšiu podporu nielen u obyvateľov mesta, ale aj u predstaviteľov politických strán. Spolu s občianskymi aktivistami sa tak vytvára silné zoskupenie ľudí, ktorí sa chcú podieľať na presadzovaní programu Fungujúce Košice do praxe. Od neprajníkov občas počúvam, že opozícia na Slovensku sa nevie dohodnúť. Nám sa to podarilo, keď sme spojili viaceré silné osobnosti a vytvorili sme širokú koalíciu naprieč občianskym a politickým spektrom. My všetci chceme vrátiť mesto Košice späť občanom. A každý z nás urobí všetko preto, aby sa ľudia v meste mohli oprieť o kvalitnejšie fungujúcu samosprávu, než ju v podaní strany Smer a jej satelitov mali možnosť zažívať posledných takmer osem rokov,“ povedal. 
 
Kandidát na post košického primátora Jaroslav Polaček vyzval aj ďalších opozičných kandidátov a ich podporovateľov, ktorí ešte začiatkom roka sedeli za okrúhlym stolom, aby sa vrátili k týmto rokovaniam. „Verím, že sa tak stane ešte predtým, než uzavrieme spoločnú kandidátku občianskych aktivistov a demokratických politických strán v meste na poslancov. A dodržia tak záväzok, podporiť kandidáta, ktorého myšlienky dokážu spojiť najvyšší počet sympatizantov opozície a Košických aktivistov v našom meste.“