Oficiálne stanovisko k údajným osobným sporom primátora Rašiho a starostu Gaja

Gaj, SMS, starosta, fašista, vulgárny, starosta Gaj, židia, žid, antisemitista

Osobný či politický spor?

Opýtate sa pekára: „Odkiaľ pochádza múka, z ktorej pečieš chlieb?“. Ten Vám však neodpovie, ba dokonca vulgárne vynadá. Budete to považovať za osobný spor, či nedostatok profesionality a slušnej výchovy danej osoby?

A teraz si predstavte, že ste volený zástupca Košičanov – poslanec alebo iba bežný občan. A pýtate sa zodpovedných, často pre nich nepríjemné otázky. Tí vám však neodpovedajú (primátor Raši) alebo Vás rovno posielajú do plynu, či Vám chcú dať po papuli (starosta Gaj). Budete to považovať za osobný či politicko-myšlienkový spor?

Nedostatok profesionality a úcty k princípom, na ktorých stale iba budujeme našu demokratickú spoločnosť, sú príčinou nárastu extrémizmu nielen v našej krajine. A za to nesú zodpovednosť práve takýto politici. Občania majú, často oprávnený pocit, že nezastupujú ich ale svoje osobné záujmi.

„Neprestaneme sa pýtať. Budeme klásť aj nepríjemné otázky všetkým zodpovedným. Pre nás je to politický spor o našu demokratickú spoločnosť, napriek tomu, že páni Raši, Gaj a iní ho berú osobne.“

Verejná komunikácia či súkromný spor?

Komunikácia starostu Gaja s poslancami MČ Košice - Sever zo služobného telefónu

Radi by sme však upozornili, že sa nejedná o súkromnú komunikáciu, ktorú sme zverejnili, nakoľko starosta Gaj na ňu použil služobný telefón a emaily posielal v kópii aj na iných poslancov Mesta Košice, či mestskej časti Košice Sever.

Násilné vybavovanie si myšlienkových rozporov a násilie celkovo odsudzujeme, nakoľko nám ako osobám nie je takéto správanie vlastné. Odsúdili sme ich, tak ako v prípade ničenia majetku pri zavádzaní rezidentských zón spoločnosti EEI, tak aj v prípade útokov na politických oponentov.

V tomto prípade je nutné z našej strany dodať, že to bol práve poslanec Marcel Gibóda, ktorý bol ráno, v deň rokovania mestského zatsupiteľstva fyzicky pred svojim domom napadnutí. Stal sa tak prvou obeťou rečí o potrebe výchovne prefackávať poslancov. Rečí aké šíria primátor Raši, poslanec Gaj a im podobní aj na verejných rokovaniach mestskécho zastupiteľstva. Tradične, orgány činné v trestnom konaní neoznačili tento útok na poslanca mesta Košice ako útok na verejného činiteľa. Ak sa tu teda niekto má báť fyzických útokov za svoje politické názory, sú to poslanci opozície v našom meste a nie mestskou políciou chránený primátor mesta Košice. 

Reakcia na články:

Dôvod zverejnia SMS komunikácie:
 

 

Komunikácia starostu Gaja s poslancami MČ Košice - Sever zo služobného telefónu