Marcel GIBÓDA: Chcem pokračovať vo svojej čestnej práci pre Vás, pre Košice, pre Košický kraj. Preto kandidujem!

Marcel Gibóda

 

Spojené župné a komunálne voľby | 29. Október 2022 Prečo ma na billboardoch nenájdete - Samospráva na Slovensku potrebuje zmenu myslenia - Čo sa nám podarilo a v čom chceme pokračovať - Aká budúcnosť čaká Košice a náš kraj - Kto je Marcel GIBÓDA podľa Košičanov

Vážené voličky, Vážení voliči,

od roku 2018 mám tu česť zastupovať Košičanov nielen ako poslanec mesta Košice, ale aj ako prvý námestník primátora. Reprezentujem záujmy mesta nielen do vnútra, ale aj v Bratislave a v Bruseli. Priznám sa, je to zodpovedná a neľahká úloha. Sú za nami 4 roky plné veľkých a náročných podujatí, pracovných výziev a ešte väčších kríz. Vysporiadali sme sa s poskytovaním našich služieb Vám občanom pod finančným, politickým a pandemickým tlakom, aj pod hrozbou vojenského konfliktu a následnej utečeneckej krízy. Iba s Vašou pomocou a spoluprácou sa nám to podarilo. Za to Vám ĎAKUJEM.

Je samozrejmé, že niektoré opatrenia u Vás nenašli vždy pochopenie. Vždy sme sa však zachovali zodpovedne. Jedným z negatívnych opatrení, ktoré sme museli prijať už v roku 2019 bolo zvýšenie dane z nehnuteľností. Nebudem sa, ako mnoho mojich kolegov, vyhýbať tejto téme, ani ju populisticky zneužívať a dávať nereálne sľuby. Naopak, chcem Vám na tomto príklade ilustrovať potrebu zmeny myslenia a fungovania samospráv na Slovensku, ktoré budem presadzovať.

Samosprávy v SR sú rozdrobené, finančne podvýživené a dôsledkom toho v EÚ málo konkurencieschopné. Dokopy 3000 obcí a takmer 4300 kompetencií, to nedokáže odborne pokryť žiaden volený predstaviteľ. Finančný nedostatok sa prejavuje aj u veľkých samospráv, akými sú Košice. Každou vládnou zmenou zákonov sme oberaní o ďalšie finančné zdroje tak potrebné na chod, údržbu a rozvoj. Oproti susedom z iných krajín nemáme podiel z príjmu z podnikateľskej činnosti na svojom území. To chcem zmeniť.

Mnohí moji protikandidáti Vám populisticky sľubujú ako minúť peniaze, ktoré často ani nemáme. Ako ich dostanú z mesta, kraja či EU fondov do trávnikov, ciest a škôl. Pritom už za toto jedno volebné obdobie sme opravili niekoľkonásobne viac ciest, chodníkov a mostov ako naši predchodcovia.

Staviame športovú infraštruktúru, ktorá nemá na východnom Slovensku obdobu. Osobne mám na starosti miliónové investície do Košickej futbalovej arény, Národného tréningového centra Košice, spoluprácu mesta s automobilkou Volvo ale aj projekt Košického klastra nového priemyslu.

Záleží nám na zeleni v meste, preto revitalizujeme parky, sadíme stovky stromov a zachovávame a tvoríme aj nové zelené miesta. Pracujeme zodpovedne na množstve ďalších projektov, ktoré chceme dokončiť pre vás, Košičanov. Len vďaka vášmu hlasu sa nám podarilo pred štyrmi rokmi zmeniť Košice na lepšie, spravodlivé a transparentné mesto. Teraz sa uchádzame o váš hlas opäť, aby sme mohli dokončiť, čo sme začali a k čomu sme sa zaviazali.

Školstvo staviame opäť na nohy, rekonštruujeme budovy základných a materských škôl vo veľkom a dôsledne, iba v roku 2022 za viac ako 7,5 milióna Eur. Nezabúdame ani na starkých, rodiny s deťmi a sociálne odkázaných obyvateľov. Staviame nové domovy pre seniorov, nepredávame ale rekonštruujeme mestské byty a dávame ich do cenovo dostupného prenájmu pre dôchodcov, rodiny s deťmi ale aj jednotlivcov, ktorí takúto pomoc potrebujú.

Ak mi dáte dôveru budem aj nasledujúce 4 roky usilovne pracovať na tom, aby naše mesto a my ako jeho obyvatelia sme sa mali lepšie. Budem bojovať za zmenu financovania samospráv, aby nestálo iba na bedrách občanov a svojvôli vlád. Budem podporovať v plnej miere spoluprácu mesta, kraja, univerzít a výskumu s podnikateľskou sférou.

Mladí ľudia chcú vidieť budúcnosť v našom meste tak, aby nemuseli utekať za štúdiom, dobrou prácou a európskou úrovňou života na západ. Viem, že s Vašou podporou sa nám to podarí. Spolu dokážeme, že Východ nie je EXIT.

Mgr. Marcel Gibóda

námestník primátora mesta Košice

Váš Občiansky a Nezávislý kandidát

na polanca Mesta Košice č. 7

a poslanca Košického samosprávneho kraja č. 14


Viac o tom: Prečo ma na billboardoch nenájdete - Samospráva na Slovensku potrebuje zmenu myslenia - Čo sa nám podarilo a v čom chceme pokračovať - Aká budúcnosť čaká Košice a náš kraj - Kto je Marcel GIBÓDA podľa Košičanov

sa dočitate v prílohe Marcel Gibóda - noviny Preto kandidujem 2022.

alebo sa dozviete na mojom Facebooku: www.facebook.com/marcel.giboda.politik

Môj životopis nájdete tu - https://www.oan.sk/mgr-marcel-giboda