Výzva ľuďom, ktorí sa nevzdávajú

V stredu 28.10. 2015 o 17:00 vyjadria obyvatelia mesta Košíc na Hlavnej ulici svoj nesúhlas s praktikami "košickej kliky".  

Ľuďom sústredeným okolo primátora a bývalého ministra zdravotníctva Rašiho, bývalého predsedu parlamentu Pašku, ministra zdravotníctva Čisláka či prívržencom strany Smer (Senčák, Pažinková, Forai) musíme ukázať STOP!  Týchto ľudí, ktorí parazitujú na slovenskom zdravotníctve a na našom meste, musíme zastaviť. Dištancujme sa od tých, ktorí dokážu poprieť, že toaletný papier a príbor sú povinná výbava hospitalizovaného pacienta.

Aktivisti vo svojom vyhlásení uvádzajú:
„My, Košičania a priatelia Košíc, sme najpovolanejší, aby sme sa od tohto stavu dištancovali a zmenili  ho! Vyžierači slovenského zdravotníctva  pôsobia v Košiciach a pod ich vedením sa základná zdravotná starostlivosť stáva pre priemerného občana finančne nedostupným luxusom. Zdravotnícky personál pracuje ako charita a hľadá uplatnenie v zahraničí. Trpiaci pacienti sa stávajú nástrojom papalášov a zdravotných poisťovní, ktoré kalkulujú s ich zdravím“. 

Poslanec NRSR Alojz Hlina a aktívni Košičania ďalej vysvetľujú: To parazitovanie nás úplne zničí....Neštítia sa ubližovať pacientom svojou nenažratosťou.“ Hlina preto v súvislosti s touto problematikou otvorene oslovil obyvateľov Košíc.

Svoj negatívny postoj ku košickej klike vyjadruje i košický aktivista Ladislav Rovinský: „Mám už svoj vek a skúsenosti, aby som rozlíšil či ide o celoplošné zlyhanie alebo nedorozumenie.“

Poslanec mesta Košice Jaroslav Polaček sa pripojil k výzve s vysvetlením: „Košická klika je zdravotníckou mafiou. Kradnú a dennodenne rozširujú svoj biznis.  Proti tomuto fenoménu, ktorý vznikol v Košiciach, bude tento národ bojovať desaťročia...“

Ostatní aktivisti ako Marcel Gibóda, Peter Kalmus, Karol Labaš, Ľuboš Lorenz a ďalší sa zhodne vyjadrili: „Musíme sa zaujímať o tento stav a nesmieme ho ticho tolerovať! So zdravotníctvom a zdravím našich blízkych hazardujú ľudia, ktorým je naše zdravie ukradnuté!“

Alojz Hlina potvrdil, že sa dlhodobo zaujíma o ľudí, ktorí v Košiciach devastujú zdravotníctvo a profitujú na verejných zákazkách. V minulosti A. Hlina organizoval protesty v „Paškovom parku“ či rôzne spomienkové udalosti.

doplnené: Korzár: Košičania protest proti praktikám v zdravotníctve ukončili pred domom Pašku

Prílohy: