Mesto stiahlo zámenu križovatky s parkom

Parky Košice, Zeleň Košice, Polaček, Raši

Politici strany SMER-SD sa hambia za to, že sú politikmi a tým priznávajú, že sú zlými politikmi a správcami mestského majetku. Kauza zámeny pozemkou je jedna z najnechutnejších majetkových káuz primátora Rašiho.

Súhlasíme však s viceprimátorom Petruľkom. Téma je a vždy bude spolitizovaná. Zámená pozemkov je totiž pripravená a predkladaná politikmi a predstavitelmi politickej strany SMER-SD na čele s primátorom Richardom Rašim a viceprimátorom Martinom Petruškom. O zámene bude rozhodovať mestské zastupiteľstvo, v ktorom ma väčšinu politická koalícia strany SMER-SD, Športu do Košíc a "nezávislých" poslancov pod vedením primátora Richarda Rašiho. Teda vždy to bude politické rozhodnutie. 

Jediný dôvod, prečo sa čelní predstavitelia mesta Košice a strany SMER-SD na čele s primátorom Richardom Rašim boja obhajovať svoje kšefty na majetku mesta pred verejnosťou na septembrovom zastupiteľstve je fakt, že sú politicky neobhájiteľné. Odvolávanie sa na transparentnosť je práve v tomto prípade ako pľuvanec do tváre Košičanov. A zakrývanie sa rekonštrukciou električkových tratí iba svedčí o ich neschopnosti pri príprave projektu rekonštrukcie.

Preto s presunutím bodu, tak ako je pripravený, na decembrové rokovanie mestského zastupiteľstva nesúhlasíme. Zmena termínu nič nemení na fakte, že zámena pozemkov je dobre pripravené zbojníctvo na majetku mesta Košice a životnom priestore jeho obyvateľov. 

Zároveň stále trváme na našej výzve primátorovi Richardovi Rašimu, ktorej doteraz nevyhovel ani sa k nej odvážne nevyjadril. Žiadame ho aby vzhľadom na výsledky a zistenia kontroly NKÚ stiahol zo septembrového rokovania zastupiteľstva všetky body súvisiace s prevodom majetku mesta Košice a naopak zaradil bod týkajúci sa výsledkov a zistenia samotnej kontroly NKU.

 

O celej kauze sa dočítate na našich podstránkach:
PARKY PATRIA MESTU a ĽUĎOM