EEI a korupčníci sa chystajú okrádať aj Košičanov na Severe

polaček, gibóda, parkovanie EEI, Gaj, Sever, Košice, nezaplatím, nechcem platiť

Mestská časť Košice - Sever stojí pred strategickým politickým rozhodnutím, ktoré zásadne ovplyvní budúci stav riešenia problematiky parkovania na jej území. Vyjadrenia starostu Gaja však naznačujú, že s obyvateľmi Severu nemieni diskutovať. Poslanci Severu Polaček a Gibóda (nezávislí) sa obávajú, že miestne zastupiteľstvo a následne i mestské zastupiteľstvo bude rozhodovať podľa individuálnych politických motívov jednotlivcov, ktorých ciele sú často diametrálne odlišné od potrieb občanov a záujmov dlhodobého rozvoja územia Severu a Košíc ako celku.

Poslanci sa obávajú, že spoločnosť EEI, starosta Gaj, primátor Raši ako aj ostatní z pozadia tejto firmy si len dokazujú moc, ktorú by nad Košičanmi radi mali. Poslanci veria v opačný výsledok hlasovania ktorým je „nevpustenie parkovacej mafie na Sever“.

Obyvatelia ani len netušia čo starosta Gaj a EEI na Severe chystajú
Starosta Gaj verejne neinformoval obyvateľov Severu o jednom z najdôležitejších rozhodovaní. Mnohí Severania neveria a iní ani len netušia k akým politickým rozhodnutiam sa schyľuje. Návrh, ktorý iba zľahka načrtol Gaj však nikdy doteraz poslanci ani obyvatelia Severu nevideli ani neprerokovali. Ceny kariet a parkovného sú stále vysoké, chýba prepojenie na MHD a záchytné parkoviská, prínos pre obyvateľov je naďalej nedostatočný, a ak by parkovanie spravovala mestská firma bolo by pre obyvateľov Severu výhodnejšie. "Návrh, ktorý bol novinárom z Gajovej dielne zaslaný je diametrálne odlišný od toho, o čom sme v teoretickej rovine na Severe diskutovali. Je preto na mieste vypočuť si názor obyvateľov. Rozhodnúť musia v pokoji Severania a nie ľudia z magistrátu a EEI. Ja nepodporím spolok HOCHŠTAPLEROV a POLITICKÝCH LÚZROV, ktorých cieľom je ľahko a rýchlo zbohatnúť." Vyjadril sa poslanec Jaroslav Polaček,

Košičania sa pýtajú, či je starosta a mestský poslanec Marián Gaj iba ďalší Fellegiho človek
Starosta Gaj postupoval a ako mestský poslanec hlasoval v tejto téme podľa svojich individuálnych politických cieľov. "Ak by mal trochu názorovej konzistencie a sebaúcty, tento návrh a konečné riešenie od spoločnosti EEI by nepodporoval. Sám totiž už od roku 2010 dobre vie, kto a čo stojí za touto spoločnosťou. Jeho hlasovanie ako mestského poslanca a kroky starostu však dokazujú, že mu nejde o záujem občanov ktorých má zastupovať, ale o jeho osobný záujem." vyjadril sa poslanec Gibóda, ktorý v septembri zverejnil zvukovú nahrávku dokazujúcu korupčné správanie košických politikov, na ktorej počuť aj Gaja"Všetci Košičania a Severania zvlášť, sa musia teraz pýtať, či aj starosta Gaj je Fellegiho človek, keď tvrdohlavo presadzuje jeho spoločnosť EEI." 

Starosta Gaj mal zároveň ako mestský poslanec parkovaciu kartu od firmy EEI roky zadarmo. Paradoxne ako starosta Severu býva v Starom meste, ale tam kartu získať podľa súčasných podmienok VZN nemôže, inak by stratil mandát starostu a tak parkuje bez platenia, ako politický lúzer.